ویستافایل از نمایشگر انعطاف پذیر تا واقعیت افزوده؛ نگاهی به تکنولوژی های انقلابی موبایل در آینده نزدیک

از نمایشگر انعطاف پذیر تا واقعیت افزوده؛ نگاهی به تکنولوژی های انقلابی موبایل در آینده نزدیک

0 0

دسته بندی: اخبار دنیای فناوری بازدید: 2463 تاریخ: ۱۳۹۶/۴/۱۴

صنعت تلفن همراه با سرعت سرسام آوری به پیش می رود و هر ساله شاهد ارتقاء قابل توجه دوربین، پردازنده و دیگر ویژگی های سخت افزاری و نرم افزاری هستیم. شاید تا چند سال قبل تعبیه حسگر اثر انگشت، دوربین دوگانه و پرداخت بیسیم در موبایل ها بعید به نظر می رسید، اما اکنون این موارد به امکانات عادی و بدیهی بدل شده.

با توجه به این روند، مطمئناً آینده ای هیجان انگیز را در صنعت موبایل پیش رو داریم. در ادامه به چند حوزه اساسی خواهیم پرداخت که می توانند در زمانی نه چندان دور، تحولی بزرگ را در عرصه این گجت های محبوب به وجود آورند.

نمایشگرهای تاشو

مدت هاست که از نمایشگرهای تاشو، انعطاف پذیر و خم شدنی به عنوان انقلاب بعدی موبایل یاد می شود، اما اکنون واقعاً به نقطه ای در تکنولوژی رسیده ایم که تولید چنین محصولاتی را بسیار محتمل نشان می دهد.

سامسونگ چندی پیش نمایشگر بسط پذیر خود را معرفی کرد

چند ماه قبل کمپانی لنوو نمونه اولیه دستگاه هایی با نمایشگر انعطاف پذیر را به نمایش گذاشت، و سامسونگ نیز چند هفته پیش از نمایشگر بسط پذیر خود رونمایی کرد. البته هنوز مشخص نیست پنل بسط پذیر سامسونگ در چه محصولاتی کاربرد خواهد داشت، اما واضح است که کمپانی کره ای می خواهد این فناوری را در محصولات مصرفی و عمومی به کار گیرد و هدفش صرفاً نمایش توانایی ها و تحریک رقبا نبوده است.

در سال جاری خبرها و شایعات زیادی در رابطه با موبایل تاشدنی سامسونگ به نام «گلکسی اکس» به گوش رسیده و آخرین گزارش ها، از رونمایی آن در سال 2018 حکایت دارند. با این حال، هنوز هیچ اطلاعات رسمی در مورد مشخصات این دستگاه و زمان دقیق رونمایی از آن وجود ندارد.

واقعیت این است که نمونه نمایشگرهای منعطف از مدت ها قبل توسط شرکت هایی همچون ال جی در جی فلکس و سامسونگ در موبایل های سری اِج و پرچمداران اخیرش به کار گرفته شده، و حتی اگر تلفن های همراه کاملاً انعطاف پذیر به بازار مصرفی راه نیابند، قطعاً نمایشگرهای ضد ضربه و غیر قابل شکستن می توانند خیال بسیاری از کاربران را از آسیب های فیزیکی راحت سازند.

حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر

با حرکت به سمت نمایشگرهایی با حداقل حاشیه در طرفین، شرکت های سازنده موبایل به دنبال راهکاری هستند تا استفاده از فناوری هایی همچون حسگر اثر انگشت و دکمه فیزیکی هوم (دو قربانی اصلی افزایش ابعاد صفحه نمایش) را به نحوی ادامه دهند. به همین دلیل تکنولوژی حسگر اثر انگشت زیر یا داخل نمایشگر در حال توسعه است.

گلکسی نوت 8 هم از حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر بی بهره است

زمانی که سامسونگ برخلاف شایعات اولیه از این فناوری در گلکسی اس 8 استفاده نکرد، بسیاری از کاربران ناامید شدند، به خصوص اینکه حسگر اثر انگشت این موبایل پرچمدار در موقعیت نامناسبی در پشت بدنه جای گرفته است. حتی برخی گزارش ها نشان می دهند فبلت محبوب این شرکت یعنی گلکسی نوت 8 که چند ماه دیگر وارد بازار می شود نیز از این فناوری بی بهره است.

با این حال، سامسونگ تنها شرکتی نیست که به دنبال پیاده سازی این فناوری می رود. ال جی مشغول توسعه فناوری مشابهیست، و سینپتیکس (Synaptics) که حسگرهای بسیاری از شرکت های سازنده موبایل را تأمین می کند نیز مدل FS9100 را معرفی کرده که از زیر شیشه 1 میلیمتری قادر به تشخیص اثر انگشت است.

کوالکام هم به تازگی از نسل جدید حسگرها فراصوت و سه بعدی Sense ID رونمایی کرده که از زیر سطوحی مانند شیشه یا فلز به خوبی عمل می کند. نمونه آزمایشی چنین موبایلی را چندی پیش شرکت چینی ویوو (Vivo) به نمایش گذاشت.

با این تفاسیر، اگرچه دکمه فیزیکی هوم مجهز به حسگر اثر انگشت به این زودی ها میدان را ترک نمی کند و به خصوص در موبایل های میان رده و ارزان قیمت حضور خواهد داشت، اما یقیناً در آینده ای بسیار نزدیک شاهد موبایل هایی با اسکنرهای تعبیه شده در داخل یا زیر نمایشگر خواهیم بود.

دوربین هایی با قابلیت بزرگنمایی

سال گذشته دوربین های دوگانه به قابلیتی عادی در اکثر پرچمداران و حتی میان رده های بازار تبدیل شدند و شرکت های مختلف، هرکدام به نحوی از این فناوری بهره جستند. اگرچه اکثر سازندگان از دوربین دوگانه برای افزایش کیفیت تصاویر استفاده می کنند، اما در برخی موارد هم این قابلیت برای بزرگنمایی بدون افت کیفیت به کار گرفته شده.

فناوری جدید اوپو، زوم اپتیکال 5 برابری را در موبایل ها نوید می دهد

همان طور که می دانید، لنزهای تله فوتو به عنوان وسیله جانبی برای موبایل های مختلف در بازار موجودند، اما کیفیت چندان خوبی ندارند و جابجایی و استفاده از آنها هم کمی دشوار است. آیفون 7 پلاس و اوپو R11 نشان دادند که این قابلیت در موبایل ها هم قابل پیاده سازی است، و وان پلاس 5 نیز بزرگنمایی دو برابری را بدون کاهش کیفیت ارائه می دهد.

البته در دنیای عکاسی، 2x بزرگنمایی چندان تغییری در شرایط ایجاد نمی کند، و زوم دیجیتالی هم کاهش کیفیت را به همراه خواهد داشت. اوپو چندی پیش فناوری Precision Optical Zoom را معرفی کرد که می تواند تا 5 برابر بزرگنمایی اپتیکال را به همراه بیاورد، و چیپست کایرن 960 هوآوی هم از 4x زوم اپتیکال پشتیبانی می کند.

از طرفی، شایعات از قابلیت بزرگنمایی 3 برابری در ماژول دوربین دوگانه گلکسی نوت 8 حکایت دارند؛ شرکت Corephotonics فناوری بزرگنمایی 3 تا 5 برابری را معرفی کرده، و کمپانی LinX که توسط اپل خریداری شد هم می تواند با بهره گیری از سه یا چهار سنسور دوربین، کیفیت تصاویر و قابلیت زوم را افزایش دهد.

بنابراین زوم اپتیکال 2 برابری در موبایل های کنونی، تازه اول راه است و قطعاً در آینده ای نزدیک، موبایل هایی با توانایی ثبت تصاویری بسیار با کیفیت و بزرگنمایی بیشتر را خواهیم دید.

ناوبری در فضای سرپوشیده با VPS

همگی ما از GPS برای مسیریابی و رسیدن به مقصد در فضای باز استفاده کرده ایم، اما فناوری مشابهی برای محیط های بسته هم پیشنهاد شده است. گوگل در کنفرانس I/O امسال از تکنولوژی VPS مبتنی بر واقعیت افزوده رونمایی کرد که در موبایل های سازگار با تانگو (Tango) استفاده خواهد شد.

سیستم موقعیت یاب بصری یا VPS بدون نیاز به سیگنال ماهواره ای عمل می کند

کاربرد اولیه این فناوری در فروشگاه های بزرگ، ساختمان های اداری و انبارهاست که چیدمان محصولات مختلف یا مکان های مهم را مشخص کرده و سپس کاربران با استفاده از تانگو بتوانند در محیط جابجا شوند، محصول مورد نظر خود را خریده، یا به مقصدشان برسند. VPS ترکیبی از فناوری های بینایی کامپیوتر، یادگیری ماشین، و نقشه برداری داخلی را برای تعیین موقعیت کاربر و مسیریابی تا هدف به کار می گیرد و بدون نیاز به سیگنال GPS به کار خود ادامه می دهد.

گوگل می گوید VPS به افراد دچار اختلالات بینایی هم کمک می کند تا بدون مشکل به رفت و آمد در مکان های خاص بپردازند. به هر حال حتی اگر موبایل های مجهز به فناوری تانگو چندان مورد استقبال قرار نگیرند، فناوری های توسعه یافته بر اساس آن می توانند کاربردهای بسیار زیادی را در حوزه واقعیت افزوده به ارمغان بیاورند.

اپلیکیشن های واقعیت افزوده

واقعیت افزوده (AR) دامنه وسیعی از فناوری ها را در بر می گیرد که بعضی از آنها به سخت افزار خاص و قدرتمندی نیاز ندارند و بیشتر به تصاویر حاصل از دوربین دستگاه و اضافه کردن اطلاعات به آن متکی هستند. اگرچه دستیارهای دیجیتالی و فناوری های تشخیص صدا در حال حاضر در امر جستجو و فراهم ساختن اطلاعات مورد نیاز کاربر به خوبی عمل می کنند، اما واقعیت افزوده می تواند این حوزه را به سطحی فراتر برساند.

گوگل لنز یکی از مثال های ابتدایی برای این فناوریست که به زودی در دسترس علاقه مندان قرار می گیرد. در این اپلیکیشن از فناوری های بینایی کامپیوتر و یادگیری ماشین برای ارائه اطلاعات در مورد اشیاء و مکان های اطراف استفاده می شود، مثلاً می توانید گیاه یا منظره روبرو را بشناسید، اطلاعات شبکه وای-فای را اسکن کنید، یا نظرات مشتریان رستوران آن سوی خیابان را مطالعه نمایید.

شاید تا فراگیر شدن فناوری تانگو به دو یا سه سال زمان نیاز داشته باشیم

با توجه به پیشرفت قابل توجه پلتفرم تانگو، می توان پتانسیل زیادی را برای فناوری واقعیت افزوده در محیط های آموزشی، حوزه گردشگری، بازاریابی و تبلیغات، خرده فروشی و غیره متصور شد. البته برخلاف موارد قبلی، این تکنولوژی هنوز در مراحل کاملاً ابتدایی قرار دارد و احتمالاً تا فراگیر شدن آن به 2 یا 3 سال زمان نیاز داشته باشیم، اما در آن زمان بدون شک تمام مردم از این اپلیکیشن ها استفاده خواهند کرد.

نمایشگرهای سازگار پذیر (نرخ رفرش متغیر)

اگر بخواهیم واقعیت افزوده و مجازی اوج بگیرند، به نمایشگرهایی با نرخ بازنشانی (رفرش) متغیر نیاز داریم که در شرایط کاربری مختلف، بهترین تصاویر را نمایش بدهند. همگام سازی خروجی پردازشگر گرافیکی با نرخ رفرش نمایشگر، هرگونه پرش در تصویر را از بین می برد، قابلیتی که می تواند احساس سرگیجه و ناراحتی حین تجربه واقعیت مجازی را از بین ببرد.

حتی خارج از واقعیت مجازی، مزایای زیادی را می توان برای نمایشگرهای سازگار پذیر در موبایل برشمرد. افزایش نرخ رفرش باعث نمایش بهتر انیمیشن ها و رابط کاربری می شود، و بازی ها و ویدیوها نیز روان تر اجرا می شوند. از طرفی در مواقعی که با تصویر ثابتی روبرو هستیم، نرخ رفرش کاهش یافته و در مصرف باتری صرفه جویی می گردد.

نمایشگرهای نسل جدید آیپد پرو، نرخ رفرش متغیر دارند

اپل به تازگی از نمایشگرهای سازگار پذیر خود با نام ProMotion رونمایی کرده که حداکثر نرخ رفرش 120 هرتز را در نسل جدید آیپد پرو به ارمغان می آورند، اما باید دید آیا این تکنولوژی به موبایل ها نیز راه می یابد یا خیر. کوالکام در چیپست اسنپدراگون 835 از فناوری مشابهی به نام Q-Sync پشتیبانی می کند و بنابراین، فقط باید منتظر ساخت نمایشگرهای سازگار با آن در ابعاد موبایل بود.

جمع بندی

مواردی که در بالا گفته شد، قطعاً تمام پیشرفت های هیجان انگیزی نیستند که در آینده نزدیک با آنها روبرو خواهیم شد، اما از جمله مواردی به شمار می روند که به مرحله خوبی از پیشرفت رسیده اند. از طرفی غول های تکنولوژی و تولید کنندگان برتر موبایل به سطحی از دانش و فناوری رسیده اند که می توانند ما را شگفت زده کنند.

بنابراین همان طور که آرزوهای دست نیافتنی چند سال پیش به بدیهیات امروزمان تبدیل شده اند، طی سال های آتی نیز پیشرفت شگرفی را در عرصه موبایل، کامپیوتر، بازی های ویدیویی، واقعیت مجازی و دیگر حوزه های مرتبط شاهد خواهیم بود.

اگر تمایل دارید این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید، لینک زیر را کپی کنید و در محل مورد نظر قرار دهید.
(برای کپی کردن لینک، دست خود را روی کادر زیر نگه دارد و بعد کپی کنید)
از نمایشگر انعطاف پذیر تا واقعیت افزوده؛ نگاهی به تکنولوژی های انقلابی موبایل در آینده نزدیک
http://vistafile.ir/article/18/view

نظرتان را ارسال کنید

به ما اعتماد کنید

تمامي كالاها و خدمات اين فروشگاه، حسب مورد داراي مجوزهاي لازم از مراجع مربوطه مي‌باشند و فعاليت‌هاي اين سايت تابع قوانين و مقررات جمهوري اسلامي ايران است.
این سایت در ستاد ساماندهی پایگاههای اینترنتی ثبت شده است.

درباره ما

فروشگاه فایلتو در 5 دقیقه رایگان بساز
تمام حقوق اين سايت محفوظ است. کپي برداري پيگرد قانوني دارد.